We zijn trots op onze tool en de resultaten die onze klanten ermee helpen. Onze linkbuildingtool bespaart linkbuilders zoals jij veel tijd zodat je grotere en meer linkruils kunt aangaan voor jouw klanten. Lees hieronder de inspirerende verhalen van de gebruikers van het eerste uur.

Michael Lups

LupsOnline

Linkruilen was een tijdrovende klus voor mij, waarbij het proces typisch als volgt verliep:

  1. Je ontvangt per e-mail een lijst met alle sites die de andere persoon heeft. Vervolgens gebruik je meerdere SEO-tools om de SEO-scores van deze sites te controleren. De resultaten zet je in Excel, waar je met behulp van bepaalde formules en filters een aantal relevante sites overhoudt. Voor elke site bekijk je handmatig of het geschikt is voor een backlink naar een van de websites waarvoor je linkbuilding doet.
  2. Op basis van je selectie stel je een lijst op en doe je een voorstel aan de andere persoon, waarbij je bijvoorbeeld vraagt om 5 artikels en 15 backlinks op een linkpagina. Na akkoord ontvang je de gewenste linkplaatsingen van de andere persoon, bijvoorbeeld 5 artikels en 15 backlinks op 10 verschillende sites uit jouw blognetwerk.
  3. Om de linkplaatsingen uit te voeren, log je in op elke site afzonderlijk. Je kopieert/plakt de titel, het artikel, afbeelding, etc., en plaatst de gewenste linkplaatsing op de juiste pagina. Deze handmatige inlog- en plaatsingsstappen moeten voor elke linkplaatsing worden herhaald.
  4. Tot slot stuur je een lijst met linkjes waar de linkjes/artikelen zijn geplaatst naar de andere persoon, en vice versa. Deze lijst wordt gebruikt om te controleren of alles correct is geplaatst.Je houdt al je linkplaatsingen bij in een spreadsheet.

Het uitwisselen van links en het bijhouden van de linkplaatsingen vereist zo aanzienlijk werk en aandacht. Ik doe dit voor meerdere klanten, dus dan wordt het al snel onoverzichtelijk.

Dat kan beter!
Op een gegeven moment werden de linkruils groter, ruim 30 links op 20 verschillende sites. Dit is enorm tijdrovend. Op een gegeven moment realiseerde ik me dat er een betere manier moest zijn om dit proces te stroomlijnen. Ik keek of er tools waren, maar er was niets op de markt. Samen met een programmeur zijn we gaan brainstormen en stapje voor stapje bouwden we de tool, die nu SEO Flow heet.

Deze tool heb ik in eerste instantie voor mezelf gebouwd. Het belangrijkste voor de tool is dat het tijd bespaart en gebruiksvriendelijk is. SEO Flow scheelt heel veel tijd! Vanuit CSV uploaden en klaar, alle links kun je gemakkelijk terugvinden en beheren. Ik kan nu meer linkruilen waardoor ik mijn klanten beter bedien in minder tijd.

Nu is Thomas aangehaakt om de tool in de markt te zetten, en zijn we bezig om SEO Flow te verbeteren. Er zijn nog steeds wel processen die beter kunnen in linkbuilding, dus daar willen we in de toekomst ook iets moois voor ontwikkelen.

Thomas Lapperre

Bloeise.nl & Blossomyourcontent.eu

Ik ben actief in linkbuilding voor een aantal klanten, mijn eigen bedrijfswebsite en een aantal affiliate sites. Ik ontving steeds meer linkruilverzoeken, maar ik had simpelweg niet genoeg tijd om deze allemaal op te zetten. Het handmatig inloggen, pagina's zoeken, links plaatsen en opslaan kostte me telkens weer veel tijd. Het werd helemaal frustrerend als de linkpartner niet meer van zich liet horen en ik de links weer kon verwijderen. Linkbuilding doe ik er naast, ik heb er niet de hele dag de tijd voor. Daardoor bleven mijn eigen sites achter qua linkopbouw en helaas ook qua verkeer.

Eerst bedacht ik een tool om centraal links te kunnen beheren, die een bevriende werkstudent zou bouwen. Daar kwam helemaal niets uit. Gelukkig kwam ik via Sitedeals in contact met Michael, die exact hetzelfde idee al volledig had gerealiseerd. Met een testaccount kon ik ontdekken dat dit precies was wat ik zocht: een snelle en efficiënte manier om links op mijn sites te kunnen plaatsen. Gastblogs waren ook snel en makkelijk te beheren. Hierdoor versnelde het hele linkruilproces aanzienlijk!

Nu beheer ik meer dan 140 sites, waarvan er 120 gebruikt worden voor linkruil en gastblogs. Elke linkruilaanvraag die ik ontvang, neem ik nu graag aan en grote ruilacties vormen voor mij geen probleem meer. Al mijn belangrijke sites krijgen regelmatig nieuwe links, waardoor het verkeer gestaag toeneemt en mijn SEO-netwerk steeds waardevoller wordt. Bovendien merk ik dat sponsored content steeds meer op verschillende sites wordt afgenomen.

Dankzij deze geweldige tool kan ik nu mijn linkbuilding-inspanningen optimaal benutten en zowel mijn klanten als mijn eigen websites een boost geven. SEO Flow heeft het verschil gemaakt in mijn linkbuilding-werk en ik ben Michael enorm dankbaar voor het creëren van zo'n waardevol hulpmiddel. Als je serieus bent over linkbuilding en tijd wilt besparen, kan ik SEO Flow ten zeerste aanbevelen. Het heeft mijn linkbuilding-efficiëntie verhoogd en mijn online succes naar nieuwe hoogten gestuwd!

Jouw verhaal hier?

Het succes van onze klanten, is ons succes. We zijn altijd op zoek naar nieuwe klantverhalen om te delen. We horen graag hoe onze tool jou heeft geholpen bij het optimaliseren van je linkbuildinginspanningen. Wil je jouw verhaal delen en onderdeel worden van onze klantverhalen? Vul dan onderstaande formulier in! We maken er een kort verhaal van en delen die met je vooraf Je verhaal plaatsen we vervolgens met een link naar jouw site.

"*" indicates required fields